Bahan-Bahan:
- 1 mangkuk cendawan Tiram putih /kulat burak
- Lobak Merah 1 cm dihiris memanjang
- Halia 2 cm dihiris memanjang
- Serbuk lada sarawak
- BwG merah 2 biji *dimayang*
- Bwg Putih 3 ulas*dimayang*
- 1 sudu makan sos tiram
- 1 cawan air
- Minyak masak
- Garam dan Perasa.
- sedikit daun sup dicincang halus
- Basuh dan bersihkan kulat dengan lembut.
- Panaskan minyak di dalam kuali.
- Tumis bwg merah , bwg Putih dan halia.
- Bila dah naik bau dan wangi , masukkan cendawan putih dan air.
- Kemudian bila dah mendidihkan masukkan sos tiram , serbuk lada , garam dan perasa secukup rasa.
- Akhir sekali hidangkan dan letak sedikit daun sup ataupun bwg goreng di atas sup..
- Selamat mencuba!
0 comments:
Post a Comment